Kulak Yapımında Neden Hastanın Kendi Dokusu Kullanılmalıdır?

Neden Yapay Çözümleri Tercih Etmiyorum?

Kulak kepçesi gelişmeden doğan çocuklara yeni bir kulak kepçesi yapmak için kullanılan yöntemler temel olarak suni malzemeler kullanan yöntemler ve hastanın kendi dokularını kullanan otojenik yöntemler olarak 2’ye ayrılır:

SUNİ ÇÖZÜMLER:

Mikrotia tedavisinde suni yöntemlerle kolay çözüm arayışları uzun yıllardan beri süregelmektedir ancak, takılıp çıkarılan protez kulaklar veya deri altına konulan suni kulak kepçesi implantları gibi çözümlerin hiçbiri insanın kendi dokularından yapılan bir kulak kepçesiyle bir tutulamayacak yöntemlerdendir. Her ne kadar bu ürünleri yapıp piyasaya süren firmaların destekleri ve ticari reklamlarla popülarize edilmişlerse de bu çözümler, insanın kendi dokularından yapılan bir kulak kepçesinin yerini tutacak çözümler olamamıştır. Bugün için henüz insanın kendi dokularından yapılan bir kulak kepçesinin yerini tutacak alternatif bir çözüm mevcut değildir.

doctor

Kemiğe takılan suni kulak protezlerinde hissiyat yoktur, yüzde yabancı cisim duygusu yaratırlar. İnatçı enfeksiyon ve iyileşmeyen yaralara yol açabilirler. Üstelik hasta ömür boyu üzerine yatamadığı ve her akşam yatmadan önce çıkartması gerektiği için, kişinin deformitesi ile tekrar tekrar yüzleşmesine neden olurlar. Bu olumsuzluklar nedeniyle çok yaygınlık kazanmamışlardır.

Deri altı implantlarda da benzer şekilde yine yabancı cisim reaksiyonu ve enfeksiyonlar nedeniyle dışarı atılma, elastikiyetin olmaması nedeniyle üzerine yatamama söz konusudur. İnsanın kendi dokularıyla yapılan bir kulak kepçesinde ise iyileşme sonrası ömür boyu hiç bir özel bakım gerektirmeden ve hiç bir sorun çıkarmadan normal hayatını sürdürebilir. Hissiyatı tamdır, üzerine yatılabilir ve çocukla beraber büyüme potansiyeli taşır.